Συχνές Παθήσεις

Εδώ θα βρείτε βασικές πληροφορίες για ορισμένες από τις συχνότερες παθήσεις της καθημερινής χειρουργικής πράξης (κατά αλφαβητική σειρά). Εάν η πάθηση για την οποία ενδιαφέρεστε δεν περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα μας, ή εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατώντας ΕΔΩ.

 

αιμοροιδεσ θεραπεια

Αιμορροΐδες - Αιμορροϊδοπάθεια μορροΐδες - Αιμορροϊδοπάθεια αιμοροιδεσ, Αιμορροΐδες, aimoroides, aimoraides

Η αιμορροϊδοπάθεια ή απλώς αιμορροΐδες συνιστούν παθολογική διάταση των αιμορροϊδικών φλεβικών σχηματισμών της περιοχής του πρωκτού. Αποτελούν τη συχνότερη πάθηση στην περιοχή του πρωκτού, γνωστή από την αρχαιότητα. Αρκεί να αναφερθεί πως περίπου ένας στους τρεις ανθρώπους εμφανίζει συμπωματική αιμορροϊδοπάθεια για τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.

βουβωνοκηλη θεραπεια

περίσφιξη βουβωνοκήλη βουβοκήλη κλήλη αποκατάσταση λαπαροσκόπηση και ρομποτική χειρουργική στην Αθηνα και στην Σαλαμίνα.

Η βουβωνοκήλη (εσφαλμένα ενίοτε αναφέρεται και ως βουβοκήλη) είναι μία πάθηση του κοιλιακού τοιχώματος στη βουβωνική περιοχή, που οφείλεται ουσιαστικά σε ελαττωματική κατασκευή και μειωμένη αντοχή στις ενδοκοιλιακές πιέσεις. Είναι η πιο συχνή κήλη του κοιλιακού τοιχώματος τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, ενώ είναι σαφώς συχνότερη μεταξύ των ανδρών.

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση λαπαροσκόπηση διαφραγματοκήλη λαπαροσκοπική καούρα ξινίλες ρομποτική στην Αθήνα και στη Σαλαμίνα ΓΟΠ οισοφαγίτιδα μπαρετ Barrett

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, που συχνά αναφέρεται και με τη συντομογραφία ΓΟΠ, ή απλά ως παλινδρόμηση, είναι μία λειτουργική πάθηση του ανωτέρου πεπτικού, που σχετίζεται με την ύπαρξη του καυστικού γαστρικού υγρού (το όξινο υγρό που παράγεται στο στομάχι) στον οισοφάγο ή ακόμα στο φάρυγγα, στο λάρυγγα, στους πνεύμονες, στο στόμα, στη μύτη ή τους παραρρίνιους κόλπους (π.χ. τα ιγμόρεια)

Διαφραγματοκήλη

Διαφραγματοκήλη παλινδρόμηση χειρουργείο περίσφιξη λαπαροσκοπική αποκατάσταση αθήνα σαλαμίνα

Η διαφραγματοκήλη είναι μία ανατομική πάθηση του διαφράγματος (του θολωτού μυός που χωρίζει την κοιλιά από το θώρακα), κατά την οποία το οισοφαγικό τρήμα του διαφράγματος (η οπή μέσα από την οποία ο οισοφάγος κατέρχεται από το θώρακα στην κοιλιά) διευρύνεται και επιτρέπει την είσοδο του κοιλιακού οισοφάγου, του στομάχου ή κάποιου άλλου σπλάγχνου, από την κοιλιά στο θώρακα.

Θυροειδής θυρεοειδής βρογχοκήλη

Θεραπεία θυροειδη αδενα βρογχοκήλη όζος θυροειδή θυρεοειδή χειρουργείο ενδοκρινών αδένων με απο τον χειρουργο σε Αθηνα και Σαλαμινα

Ο θυρεοειδής αδένας βρίσκεται στην περιοχή του τραχήλου σε στενή επαφή με τον θυρεοειδή χόνδρο του λάρυγγα (εξ ου και η ονομασία του). Ο αδένας αυτός μπορεί να εμφανίσει  ποικιλία παθήσεων στη δομή (όζος, όζοι, νεοπλάσματα καλοήθη και κακοήθη, κύστεις κλπ) ή/και στη λειτουργία του (υπερθυρεοειδισμός ή υποθυρεοειδισμός). Αναλόγως της υποκείμενης παθολογίας του αδένα, προσαρμόζεται και η όποια μορφή θεραπείας.

νεόπλασμα παχέος εντέρου, καρκίνος, κολονοσκόπηση

Κολονοσκοπηση, παχυ εντερο καρκινος παχέως εντέρου Θεραπευεται με Λαπαροσκοπηση και ρομποτική χειρουργικη απο τον χειρουργο στην Αθηνα και την Σαλαμινα

Το παχύ έντερο αποτελεί μία από τις πολύ συχνές εστίες εμφάνισης καρκίνου σε γυναίκες και άνδρες. Το όργανο έχει μήκος περίπου 1-1.5 μέτρα και μπορεί να εμφανίσει καρκίνο σε οποιοδήποτε σημείο του (τυφλό, ανιόν, εγκάρσιο, κατιόν, σιγμοειδές, ορθό).Αν και υπάρχει κληρονομικός καρκίνος του παχέος εντέρου, ο οποίος μπορεί να εμφανιστεί σε πολύ μικρές ηλικίες, η νόσος είναι συχνότερα (σε ποσοστό 90% - 95&) σποραδική και εμφανίζεται σε ασθενείς άνω των 50 ετών.

Κατάκλιση έλκος εκ ιέσεως επιθέματα

Η κατακλιση θεραπευεται με χειρουργικό καθαρισμό απο τον χειρουργο στην Αθηνα και στην Σαλαμινα>

Οι κατακλίσεις ουσιαστικά αντιστοιχούν σε νέκρωση του δέρματος και των ιστών κάτο από αυτό (υποδόριος ιστός, περιτονίες, μύες έως και οστά), σε σημεία όπου ασκείται παρατεταμένα πίεση, με κλασικό παράδειγμα την περιοχή του κόκκυγα, σε ασθενείς μονίμως κατακεκλιμένους ανάσκελα.

Κήλη αθλητή

Η κήλη αθλητών αποκαθιστάται λαπαροσκόπηση και ρομποτική χειρουργική στην Αθηνα και στην Σαλαμίνα.

Η  κήλη αθλητών, (ή ηβαλγία) ή  αθλητική κήλη  (sportsman's hernia ή sports hernia) είναι μία πάθηση της βουβωνικής περιοχής (της περιοχής που ενώνεται το πόδι με τον κορμό). Αφορά ως επί το πλείστον άνδρες επαγγελματίες αθλητές, εμφανίζεται όμως και σε γυναίκες, ενώ μπορεί να προκύψει και σε ερασιτέχνες με έντονη αθλητική δραστηριότητα.

Η Κύστη κόκκυγα, συριγγιο θεραπεία με  λειζερ ή υπερήχοι απο τον χειρουργο στην Αθηνα και στην Σαλαμινα

Η κύστη κόκκυγα είναι μία πάθηση γνωστή από την αρχαιότητα, η οποία όμως, εφόσον προκύψει, ακόμα και σήμερα, αποτελεί σημαντικό πρόβλημα υγείας για τους πάσχοντες, οι οποίοι είναι συνήθως άνδρες νεαρής ηλικίας με έντονη τριχοφυΐα στη ράχη και στους γλουτούς.

Δαχτυλιδι στομαχου, γαστρικο μανικι, γαστρική παράκαμψη, γαστρικος δακτυλιος

παχυσαρκία χειρουργείο λαπαροσκοπηση γαστρικό μανίκι sleeve bypass δακτύλιος στην Αθήνα τιμές

Η ύπαρξη αυξημένου σωματικού βάρους αποκαλείται παχυσαρκία. Αν και όλοι έχουμε την εικόνα του παχέος ανθρώπου στο μυαλό μας, η αντικειμενικοποίηση του βαθμού της παχυσαρκίας έχει μεγάλη σημασία, προκειμένου να μπουν οι ασθενείς σε κατηγορίες με παρόμοια χαρακτηριστικά, προβλήματα και αντιμετώπιση.

μαστός_πρόληψη_καρκίνος

Καρκινος μαστου, Ινοαδενωμα, μαστογραφια, ψηφιακη μαστογραφια Ογκίδιο μαστού απο τον χειρουργο στην Αθηνα και στην Σαλαμινα

Το κατεξοχήν σύμβολο της θηλυκότητας, ο μαστός, αποτελεί σύνηθες αίτιο ανησυχίας στις γυναίκες. Αυτό συμβαίνει, διότι οι παθήσεις του μαστού είναι πολύ συχνές σε όλες τις ηλικίες.

Ομφαλοκήλη - Μετεγχειρητική και Επιγαστρική κήλη

Η Ομφαλοκήλη, Μετεγχειρητική κήλη θεραπεύονται με λαπαροσκόπηση και ρομποτική χειρουργική απο τον χειρουργο στην Αθηνα και στην Σαλαμινα

Η ομφαλοκήλη (ορθότερα παραομφαλοκήλη) και οι μετεγχειρητικές κοιλιοκήλες και  αποτελούν μαζί με τις μηροκήλες (κήλες στην περιοχή ένωσης του μηρού με τον κορμό, χαμηλότερα από την περιοχή εμφάνισης βουβωνοκήλης) τη δεύτερη μεγάλη κατηγορία κηλών, μετά τη βουβωνοκήλη.

οξεια σκωληκοειδίτιδα, σκωληκοειδεκτομή, λαπαροσκοπική ρομποτική

Σκωληκοειδίτιδα λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή ρομποτική θεραπεία Αθήνα και Σαλαμίνα

Η σκωληκοειδής απόφυση βρίσκεται στο τυφλό έντερο, δηλαδή δεξιά και κάτω στην κοιλιά, στην περιοχή που αναφέρεται ιατρικά ως ο δεξιός λαγόνιος βόθρος. Αναλόγως του μήκους και της κατεύθυνσης της σκωληκοειδούς απόφυσης (προς την πύελο, προς το συκώτι, προς το νεφρό, προς τον ομφαλό) τα συμπτώματα της φλεγμονής της σκωληκοειδούς (δηλαδή της σκωληκοειδίτιδας) ποικίλουν.

χολή πέτρες πόνος δεξιό υποχόνδριο

Θεραπεία για την Χολη, πετρα στη χολη με λαπαροσκόπηση και ρομποτική χολοκυστεκτομή απο τον χειρουργο στην Αθηνα και στην Σαλαμινα πέτρες στη χολή χολοκυστίτιδα φλεγμονή

Η χοληδόχος κύστη (που εσφαλμένα αναφέρεται συχνά απλά ως «χολή») είναι ο αποθηκευτικός χώρος του υγρού που αποκαλείται χολή, το οποίο παράγεται στο ήπαρ και απεκκρίνεται στο αρχικό τμήμα του λεπτού εντέρου, το 12δάκτυλο. Για διάφορους λόγους εντός της χοληδόχου κύστης μπορούν να δημιουργηθούν πέτρες, οπότε και μιλάμε για χολολιθίαση (λίθοι εντός της χοληδόχου κύστεως).

Στείλτε την ερώτηση ή το σχόλιό σας

Συμπληρώστε το ονοματεπώνυμό σας
Συμπληρώστε ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ το τηλέφωνό σας
Συμπληρώστε το e-mail σας Η διεύθυνση email ΔΕΝ είναι έγκυρη
Συμπληρώστε το μήνυμά σας