• 6932281882
  • 6932281882
Δεύτερη γνώμη

Έφυγα από το γιατρό με πολλές ερωτήσεις. Θέλω μία δεύτερη γνώμη.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Τι να κάνω?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως το να έχετε ερωτήσεις ΔΕΝ είναι σπάνιο και το δεύτερο πως ΣΥΝΗΘΩΣ οι ασθενείς ζητούν και ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ. Το βασικότερο όλων είναι να ηρεμήσετε. Προφανώς το καθε πρόβλημα υγείας εκτός από τη σωματική προκαλεί και την αντίστοιχη ψυχολογική επιβάρυνση. Ο φόβος, η ανησυχία και το άγχος που μπορούν να προκληθούν από οποιαδήποτε πάθηση, είτε λόγω της σοβαρότητάς της (π.χ. καρκίνος παχέος εντέρου) είτε λόγω της έντασης των συμπτωμάτων της (π.χ. περίσφιγξη κήλης), όχι σπάνια οδηγούν ασθενείς και συγγενείς σε αδιέξοδο συνεννόησης ή/και κατανόησης με το χειρουργό. Ούτως ή άλλως, η χειρουργική ορολογία, κυρίως λόγω της εκτεταμένης χρήσης όρων ανατομίας, είναι δυσνόητη και εύκολα μπορεί να κάνει έναν καθημερινό άνθρωπο να χάσει το νόημα και την ουσία της συζήτησης.

Αποτελεί ευθύνη του χειρουργού να αντιληφθεί και να αντιμετωπίσει ουσιαστικα το έλλειμμα επικοινωνίας, προκειμένου να αντιληφθείτε πράγματα και καταστάσεις που αφορούν το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία σας. Ζητήστε έστω και από το τηλέφωνο διευκρινίσεις και εξηγήσεις από το χειρουργό σας. Βασικός κανόνας είναι πως δεν υπάρχουν ανόητες ερωτήσεις, αλλά δυσνόητες απαντήσεις.

Εάν η όποια προσπάθειά σας δεν ευδοκιμήσει και συνεχίζετε να έχετε απορίες και αναπάντητα ερωτήματα μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για μία δεύτερη γνώμη. Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου ή από κοντά θα χαρούμε να σας ακούσουμε προκειμένου να σας βοηθήσουμε ουσιαστικά.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ